Још једна бесана ноћ, 160 ватрогасаца се бори против великог пожара (ВИДЕО)

ГС
Још једна бесана ноћ, 160 ватрогасаца се бори против великог пожара (ВИДЕО)

СПЛИТ - Пожар на подручју Жрновнице је и даље активан, у једном предјелу се шири, а на терену је тренутно око 160 ватрогасаца које чека дуга ноћ, јављају из ЖВОЦ-а.

Како дознаје ДалмацијаДанас, у Жрновници се стање смирује, али проблематичан је пожар у Доњем Ситном, гдје су упућене додатне снаге. На терену су сплитски градоначелник Ивица Пулјак и жупан Блаженко Бобан.

У 20.30 затворен је пут Жрновница - Доње Ситно за сав саобраћај.

Добијена је и ексклузивна снимка с терена која показује какав је ово заправо пакао на земљи и с чим се боре ватрогасци пред којима је сигурно дуга и напорна ноћ.

Уз домицилне снаге, на пожариште су упућени и ватрогасци из интервентних ватрогасних јединица из Задра, Сплита и Шибеника, а ангажовани су и ватрогасци Личко-сењске, Шибенско-книнске и Задарске жупаније, као и из града Загреба - јавља Хрватска ватрогасна заједница.

Ситуација је тешка, пријети опасност да се пожар спусти преко брда Перун на Подстрану. Спашавамо кућу по кућу, а канадери су отишли. Молимо цивиле да уђу у куће и да чувају дјецу јер нам не могу помоћи - рекао је Томислав Михановић, заповједник ДВД-а Жрновница у Дневнику Нова ТВ, док мјештани јављају да се ватра знатно шири према Подстрани.

Пожар на подручју Жрновнице у поподневним сатима се разбуктало, објавила је Хрватска ватрогасна заједница.

У гашењу учествују четири канадера и 92 ватрогасца с 30 возила, а додатно су ангажоване и ватрогасне снаге с макарског оперативног подручја, јавља Слободна Далмација


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана