Још 47 случајева инфекције вирусом корона у Црној Гори

Срна
Још 47 случајева инфекције вирусом корона у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори је у протекла 24 часа тестиран 521 узорак на нови вирус корона, од којих је 47 било позитивно, саопштено је из Института за јавно здравље.

Новозаражени су из Подгорице и Никшића по девет, из Рожаја осам, Берана и Бијелог Поља по пет, Будве и Улциња по три, Колашина два, те из Котора, Мојковца и са Цетиња по један.

"Од посљедњег пресјека није било пријављених смртних случајева. Укупан број смртних случајева повезаних са ковидом 19 од почетка јуна је 71, а од почетка године 80", наводе из Института.

Пријављен је опоравак 49 пацијената.

Укупан број активних случајева у Црној Гори тренутно износи 1.017, а од почетка године регистрована су 4.132 случаја инфекције вирусом корона, додаје се у саопштењу.

У Подгорици је активно 338 случајева, у Бијелом Пољу 140, Никшићу 125, Бару 85, Беранама 71, а у Будви 58.

У Рожајама су активна 54 случаја, у Пљевљима 29, Котору 28, Улцињу 27, на Цетињу 15, у Херцег Новом девет и у Плаву осам.

У Мојковцу је активно седам случајева оболијевања од ковида 19, у Андријевици шест, Колашину и Петњици по пет, у Даниловграду и на Жабљаку по два и у Гусињу, Плужинама и Тивту по један.

У Клиничком центру Црне Горе три пацијента која су позитивна на вирус корона животно су угрожена, саопштили су из ове здравствене установе.

"Два су интубирана и прикључена на инвазивну механичку вентилацију а један на неинвазивну механичку вентилацију", кажу у Клиничком центру.

У Клиничком центру Црне Горе тренутно се лијечи 18 пацијената којима је потврђено присуство вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана