Јоковић: СНП неће гласати за смјену Кривокапићеве владе, али је сигурно да она неће имати подршку у парламенту

Срна
Јоковић: СНП неће гласати за смјену Кривокапићеве владе, али је сигурно да она неће имати подршку у парламенту

ПОДГОРИЦА- Социјалистичка народна партија (СНП) неће гласати за смјену Владе премијера Здравка Кривокапића, али је готово сигурно да она данас неће добити подршку у парламенту, рекао је предсједник те странке Владимир Јоковић.

Јоковић каже да се залаже за договор политичких субјеката који су побиједили на изборима 30. августа 2020. године, уз странке националних мањина.

Он је за "Курир телевизију" синоћ навео да СНП-у није важно питање расподјеле функција и ко ће гдје бити, већ да се добије влада која ће оправдати очекивања грађана Црне Горе.

-Готово је сигурно да Влада Кривокапића неће добити подршку у парламенту и са тим ће бити завршено. Шта ће се даље дешавати, то је питање преговора унутар парламентарне већине - изјавио је Јоковић.

Он је додао да СНП неће гласати за смјену Владе Кривокапића због јавности Црне Горе.

-Али, као што сам већ рекао, сасвим је сигурно да нико од нас неће жалити за оваквом Владом, а посебно премијером који је обесмислио све што смо постигли 30. августа 2020.године - истакао је Јоковић.

Он је навео да ће се показати може ли се доћи до нове владе уз подршку 41 посланика актуелне већине и уз странке националних мањина.

Јоковић указује да Црна Гора улази у институционалну кризу, имајући у виду могућност да се изгласа прво неповјерење Влади, а у понедјељак, 7. фебруара, и предсједнику парламента, преноси портал РТВЦГ.

-Уз то, Уставни суд ће расправљати о иницијативи да ли је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић повриједио Устав приликом дешавања на Цетињу, а судија извјестилац је рекао да је Ђукановић прекршио Устав. Можемо доћи и у ситуацију да буде смијењен и Ђукановић - рекао је Јоковић.

Он је навео да није изабран Судски савјет, врховни државни тужилац, да је Уставни суд на ивици кворума и да ће ускоро остати без њега.

Према ријечима Јоковића, јасно је колика је институционална криза.

-Зато су потребне разумне одлуке свих који желе добро Црној Гори - рекао је Јоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана