Јоаникије: Ово данас је библијски догађај

Танјуг
Јоаникије: Ово данас је библијски догађај

ПОДГОРИЦА - Данас устоличени митрополит црногорско-приморски Јоаникије поручио је у подгоричком Храму Христовог Васкрсења да је ово, како је казао, био библијски догађај на који је дошло око 40 архијереја из СПЦ и других сестринских православних цркава.

Истакао је да се Црква у том искушењу молила Богу и нисмо, казао је, истом мjером враћали - мтжњом.

"Знамо да су ове подjеле у Црној Гори вjештачке изазване, што је оптерећивали све вjернике и цијелу земљу уочи уостоличења", рекао је митрополит.

Истакао је да није лијепо да Црна Гора и Цетиње у овом тренутку шаљу поруке да неко није добродошао - ни гости из иностранства.

То је оптерећивало и владу Црне Горе, рекао је митрополит и поздравио присутног премијера Здравка Кривокапића, након чега је услиједио аплауз.

Он је пожелио да се раздор у народу смањи што више и додао да власти имају своја искушења, као и Црква, али је, поручио је, преовладао разум и осјећај поштења.

Представници православних цркава из цијеле васељене, који због нереда на Цетињу нису могли да присуствују церемонији, такође су се обртили вјерницима честитајући данашњи дан - дан устоличења митрополита црногорско приморског.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана