Језиви детаљи масакра у Хрватској: Бацио новац на сто и рекао ове страшне ријечи

Г.С.
Foto: Дамир Крајац/Кропикс

ДАРУВАР - Тек након што надлежне институције објаве детаље истраге вишеструког убиства у даруварском дому за старије јавност ће отприлике знати како је тачно изгледао крвави поход бившег војног полицајца Крешимира Пахокија.

Он је из ватреног оружја убио шест особа - своју мајку, још четири штићенице дома и младог његоватеља Дамира Фијалу, пише МојПортал.хр.

Шта је био мотив за овај чин вјероватно се никада неће сазнати, али прича се како се Пахоки није слагао с мајком и није био срећан што јој мора доплаћивати смкештај у дому у којем је боравила посљедњих десетак година.

Изгубио контролу

Како се сазнаје из поузданих извора, тог кобног понедјељка ујутро је стигао је у дом како би платио дуг за смјештај. Дочекала га је лично власница дома Ана Ивандекић те позвала да сједну на терасу. Пахоки је прихватио позив па су кратко разговарали о његовој ситуацији. У једном је тренутку из џепа извадио новац који је дуговао за смјештај мајке те га дрско бацио на сто. Власница дома га је на то опоменула, казавши како нема потребе да се тако понаша. И у том тренутку је Пахоки, каже извор, изгубио контролу.

- Имам још нешто за вас - наводно је рекао, извукао однекуд пиштољ и почео пуцати.

Прво је пуцао у зета од власнице Свена, метак је окрзнуо и саму власницу, а након тога је хицем у главу ликвидирао своју мајку и све на које је наишао. Упућени кажу да је био врло прецизан, а о хладнокрвности његовог чина и одлучности да их убије, говори и чињеница да је све жртве гађао у главу или прса, пише МојПортал.хр.

На лицу мјеста усмртио је штићенице дома - своју мајку Анку Пап, Босиљку Његомир, Гиселу Вег, Зденку Ледер и неговатеља Дамира Фијалу, док је Марија Чихак подлегла тешким повредама у вировитичкој болници.

Храбра конобарица

Након крвавог похода, с пиштољем из којег се још димило, дошао је до терасе оближњег кафића “Дарувар”, потјерао госте који су сједили на тераси и ушао унутра.

Избезумљена конобарица која је тада била у смјени отишла је до врта иза куће у којем се налазила друга конобарица и рекла јој што се догађа. 

Та друга конобарица је потпуно смирено дошла до Пахокија, замолила га да не прави проблеме у кафићу, осталим гостима рекла да изађу из локала и након тога позвала полицију која га је 12 минута касније ухапсила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана