Један возач возио у супротном смјеру, други 200 на сат: Низ инцидената на новоотвореном аутопуту у Црној Гори

Танјуг
Foto: Анадолија

ПОДГОРИЦА - За само неколико дана од пуштања у саобраћај на аутопуту у Црној Гори догодило се низ инцидената, а Андреј Михаиловић из Монтепута изјавио је данас да је покренута и кривична пријава против возача који је возио у супротном смјеру од одморишта Мрке до излазне рампе на Смоковцу.

Кривично ће одговарати и возачи који су кршили ограничење брзине, а један од њих је возио чак 200 на сат.

Михаиловић је у јутарњем програму „Добро јутро Црна Горо” ТВЦГ казао да се десило оно на шта су данима упозоравали, а то је да је је један возач прексиноћ возио у супротном смјеру.

-Он је од одморишта Мрке до излазне рампе на Смоковцу возио супротном траком. Возила која су ишла том траком су се склањала. То је, слободно могу рећи, покушај убиства или самоубиства. Ми смо, захваљујући сарадњи са полицијом која је смјештена у згради командног центра покренули поступак против те особе, јер је направио један од највећих прекршаја- казао је Михаиловић.

Додао је да је поступак покренут и против неколико лица због брзе вожње.

-Као и против особе која је возила 200 км на сат, тај снимак се може видети на друштвеним мрежама- казао је он.
Михаиловић истиче да су службе на ауто-путу реаговале правовремено у случајевима незгода, кварова и запаљених аутомобила.

-Нашим ватрогасцима је било лакше да реагују јер су се сви инциденти нешавали на отвореном путу, а не у тунелима. Наравно, и служба надзора је реаговала правовремено - казао је он.

Објаснио је да се паљење аутомобила углавном дешава неисправним аутомобилима и оним која нису навикла на те услове.

-Свакодневно имамо више од 50-ак возила која усред квара на аутопуту, углавном је то прокувавање и онда излази екипа као да је већи инцидент у питању - казао је он, пренио је портал РТЦГ.

Објаснио је да је младић који је возио преко 160 на сат ауто-путем био неспреман и неискусан за такву вожњу.

Он је још једном упозорио возаче да поштују правила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана