Један ухапшени признао убиство дјевојчице, приведен и Вањин отац

ГС
Један ухапшени признао убиство дјевојчице, приведен и Вањин отац

СКОПЈЕ - Велибор Манев, један од тројице ухапшених за убиство 14-годишње дјевојчице Вање Ђорђевске (14) из Скопља,, признао је кривицу, сазнаје „Скопље1” из извора у истрази.

Ријеч је о особи која се дружила са Љупчом Палеским-Палцом, и која је давала информације о планирању и извршењу отмице, а потом и убиства. Палчо и Манев имају заједничке фотографије на друштвеним мрежама.

У тужилаштву је потврђено да је Александар, отац киднаповане и убијене Вање Ђорђевске синоћ приведен и саслушан, а одлучено је да остане у полицијској станици док се не расвијетли његова улога у овом трагичном догађају.

Дјевојчица је нестала у понедјељак, 27. новембра на путу до школе, а пронађена је мртва код села Орман, на рубу главног града Сјеверне Македоније.

Цијели регион трагао је за Вањом која је, према информацијама државног тужилаштва, убијена само неколико сати након отмице, око 10 сати истог дана.

Сјеверну Македонију потресао је још један злочин- убиство74-годишњака, фризера у пензији Панча Жежевског из Велеса, које је повезано са убиством Вање, односно за њега су осумњичене исте особе. Жежевски је нестао 22. новембра, a породица је енстанак пријавила 24. новембра, као и нестанак његовог аутомобила марке "ситроен",  а који је потом пронађен запаљен у атару надомак Скопља и у којем су отети и он и Вања. Њихова тијела пронађена су недалеко једно од другог у околини Скопља. 

Кћерка убијеног Жежевског изјавила је да њен отац и Вања нису били познати једно другом, нити су се икада срели. 

Док су оба нестанка пријављена у истом периоду, први траг о нестанку Жежевског изгубио се неколико дана прије него што је дјевојчица нестала.

Детаљи о отмици наводе на претпоставку да је покушај изнуђивања новца од родитеља био мотив у случају дјевојчице.

- У склопу истраге овог стравичног злочина пет особа је осумњичено, од којих су три ухапшене, једна се налази у иностранству, док је једна особа задржана у полицијској станици. Сви осумњичени су македонски држављани - наводе из државног тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана