Јанша: Попушта хрватски ентузијазам

Танјуг
Јанша: Попушта хрватски ентузијазам

Љубљана - Одлазећи словеначки премијер Јанез Јанша изјавио да има осјећај да на хрватској страни “попушта ентузијазам” у вези са договором у спору око “Љубљанске банке”.

Он је навео да можда Загреб чека да се у Словенији формира нова влада.

Јанша је у петак Словеначкој телевизији рекао да је 10. март, као датум за његов предвиђени сусрет са хрватским колегом Зораном Милановићем, оквирног карактера, јер би, како је навео, он имао смисла ако се до тада усклади споразум о “Љубљанској банци”, чиме Словенија условљава ратификацију хрватског приступног уговора са ЕУ.

На питање како теку припреме за тај састанак, Јанша је одговорио да има осјећај да “на хрватској страни попушта ентузијазам” кад је ријеч о могућности да се ствари ускладе док је он још на челу владе и да је можда ријеч о томе да у Загребу чекају да Словенија добије нову владу, пренио је данас хрватски дневник “Јутарњи лист”.

Јанша је рекао да ће се трудити да се споразум о “Љубљанској банци” усклади, али, ако то не буде могуће док он још води владу, онда то, како је додао, неће бити његов избор.

Новоизабрана мандатарка Аленка Братушек има рок од двије недјеље да формира нову словеначку владу, а према најавама Словеначке телевизије, то би могло да се догоди 14. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана