Јанковић кажњен због уплата из градског буџета

Агенције
Јанковић кажњен због уплата из градског буџета

Љубљана - Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић кажњен је са 3.000 евра због спорних уплата средстава из градског буџета на рачуне два спортска клуба, преносе агенције.

Ради се о рукометном клубу Олимпија који је из градске благајне добио 130.000 евра и истоименом кошаркашком клубу, у чији буџет је из истог извора током двије задње године уплаћено 1,9 милиона евра.

Оба клуба су усљед новчаних тешкоћа једно вријеме имала блокиране рачуне, а као коруптивне те трансакције је означила државна противкорупцијска комисија.

Комисија је дала такву оцјену с обзиром да је заступник рукометног клуба градоначелников син Јуре Јанковић, док је у управи кошаркашког клуба Винко Моедерндорфер - парламентарни заступник странке Позитивна Словенија чији је Јанковић оснивач.

Закон о интегритету државних функционера, забрањује им послове с правним субјектима које воде са њима повезане особе и третира их као коруптивне.

Управо због тога противкорупцијаска комисија је као прекршајно тијело градоначелнику Јанковићу одредила новчану казну од 3.000 евра.

Јанковић се на казну жалио, али су жалбу одбиле двије више инстанце чиме је рјешење постало правоснажно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана