Jандроковић тампон зона између Милановића и Пленковића у Окучанима

Танјуг
Jандроковић тампон зона између Милановића и Пленковића у Окучанима

ОКУЧАНИ - Након дуже времена на истом мјесту нашли су се предсједник и премијер Хрватске Зоран Милановић и Андреј Пленковић, који осим јавних препуцавања немају другу комуникацију.

Заједно су били у Окучанима, на обиљежавању 28. годишњице од војно-полицијске акције Бљесак, током које је из западне Славоније протјерано најмање 15.000 Срба.

За разлику од претходних година полагање вијенаца је протекло без инцидената, руковање двојице званичника није забиљежено, а судећи према фотографијама шеф сабора Гордан Јандроковић је поново изигравао “тампон зону” између Милановића и Пленковића.

Пленковић је рекао да је војно-полицијска акција Бљесак била кључна операција за ослобађање великог дијела територије Хрватске и омогућила, како је казао, нормалну комуникацију аутопутем.

-Важно је да младима пренесемо кључне тренутке Домовинског рата без којих не би било слободне Хрватске у којој уживамо данас. На нама је одговорност да унаприједимо квалитету живота. Важно нам је да сви живе бољим стандардом - рекао је Пленковић.

Јандроковић је рекао да је било неколико ослободилачких акција, али ова је била кључна, јер је, како је навео, „било јасно да ће овде пасти пројекат велике Србије”, пренијела је Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана