Јандроковић рад сабора у овом мандату оцијенио стиховима:”Рим Тим Таги Дим”

Танјуг
Foto: Јутарњи.хр

ЗАГРЕБ - Предсједник хрватског сабора Гордан Јандроковић је рад парламента у овом мандату оцијенио насловом пјесме која ће Хрватску ове године представити на Евросонгу.

Он је у емисији Данас на хрватском РТЛ-у на питање како оцијењује рад сабора, који је јуче распуштен, одговорио: „Овај сазив сабора? Па некако ‘Рим Тим Таги Дим‘ - свега помало”, рекао је Јандроковић.

Загребачки Јутарњи лист подсјећа да је Јандроковић и раније стиховима популарних пјесама коментарисао актуелне догађаје, а као примјер су навели када је 2019. године упитан за случај „мерцедес” тадашње министарке Габријеле Жалац и њену тврдњу да јој неко подмеће афере. одговорио стиховима Војка В.: „Можда неко против ње лобира, саботира, можда је Влада, можда су Срби, можда масони...”.

Подсјећају и на примјер када је Јандроковић посланику опозиционог Моста Николи Грмоји у сабору, на констатацију да је „глас за Мост, глас за Мост, а глас за Зекановића глас за лоповлук и криминал, превртљивост и промјену позиција, како се ‘намјести у тај час'„, одреаговао стиховима из песме Џибонија - „…и светица и ку*ва није лако бит”.

Хрватски сабор распуштен је јуче, а предсједник Републике Зоран Милановић најавио је да ће данас саопштити датум одржавања парламентарних избора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана