Јаков Милатовић положио заклетву: Ево шта је поручио грађанима Црне Горе VIDEO

ГС
Јаков Милатовић положио заклетву: Ево шта је поручио грађанима Црне Горе VIDEO

ПОДГОРИЦА - Новоизабрани предсједник Црне Горе Јаков Милатовић положио је заклетву у Скупштини и ступио на дужност предсједника државе.

Полагању заклетве присуствује велики број званица из политичког живота Црне Горе и региона, пише црногорски Дан. Милатовић је навео да осјећа посебну одговорност јер предузима дужност предсједника Црне Горе.

- Имамо посебну одговорност што предузимам одговорност да водим државу у којој сам рођен. Да сам могао да бирам родио бих се баш овдје на најљепшем парчету земље протканом вишевјековном борбом за опстанак - нагласио је он.

Навео је да ће бити истински предсједник свих грађана.

- Умјесто да изнова водимо битке које су завршене, вријеме је да изађемо и да се окупимо око љубави према Црној Гори и жеља за бољим животом и уређеном земљом. Као предсједник представљајћу сваког од нас да тамо гдје су нас дијелили нађемо слогу. Помирена Црна Гора је једина права Црна Гора - нагласио је он

Он је истакао да је његова мисија Црна Гора једнаких шанси за све грађане.

- Гдје нам је фалило елана и памети бићу кохезивни фактор за бољу Црну Гору. Изградња демократских институција задатак је свих - додао је предсједник.

Милатовић је навео да је спреман да буде генератор дијалога. Он је додао да је грађанима враћена нада у боље сутра, али је додао, да се мора и даље радити на одрживом економском моделу.

Он је навео да ће у међународним акитвностима радити на економској промоцији Црне Горе и да ће је представити као дестиназију за инвестиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана