Јако невријеме захватило и Словенију, најтеже у Долењском

Танјуг
Foto: Meteoinfo

ЉУБЉАНА - Словенију је синоћ захватило снажно невријеме са јаким пљусковима, ударима вјетра и градом, а највише штете било је у Долењској, гдје је густ град уништио усјеве, а јаки удари вјетра оштетили и носили кровове кућа.

Због олујног невремена Агенција за животну средину (Арсо) издала је у понедјељак наранџасто упозорење за цијелу земљу, након чега се вријеме смирило, преноси телевизија Словенија.

Претходно су се над сјеверном Приморском формирале двије олујне ћелије које су се спојиле у већи олујни систем који се кретао ка унутрашњости Словеније, а јаче олујне ћелије настале су и у околини Постојне, Великих Лашча и Мирне Пече, праћене пљусковима и јачим ударима вјетра.

Обилнији пљускови забележени су и у Крању гдје је пало 33 милиметра кише.

У послеподневним сатима најјаче невреме захватило је околину Новог Места, као и општину Блед, Радовљицу, Тржич, Шкофје Локу, Камнику, Гросупље, Севницу.

Како јавља Радио Словенија, многи возачи у Долењском су се жалили да им је град оштетио шофершајбне, а мјештани да им је уништио и усјеве у баштама и пољима.

Обилне количине кише покренуле су клизишта, а јак вјетар је рушио дрвеће, електричне стубове и кровове стамбених, пословних и других објеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана