Јахјага расписује изборе за 10 дана

Танјуг
Јахјага расписује изборе за 10 дана

Грачаница - Косовска предсједница Атифете Јахјага ће, у складу са својм овлашћењима, у наредних 10 дана расписати изборе за градоначелника сјеверне Косовске Митровице.

Ово је најавио данас косовски министар локалне самоуправе Слободан Петровић.

Он је новинарима у Дому културе у Грачаници рекао да ти избори треба да се одрже најраније у року од 30 до 45 дана од дана расписавања.

Петровић је навео и да је данас упутио предсједници Косова писмо са извјештајем о локалним изборима које је сачинило министарство којим руководи.

Он је додао и да су градоначелници у три остале општине на сјеверу Косова преузели своје мандате и да су они потпуно легални.

Петровић је честитао свим одборницима и градоначеницима који су изабрани на локалним изборима на успјешно спроведеном изборном процесу.

Петровић је у Дому културе присуствовао пројекцији филма "Монтевидео, видимо се опет", који је изазвао велику пажњу Срба из тог дела Косова.

Промоцији су присуствовао редилтељ тог филма Драган Бјелогрлић, дио глумачке екипе, премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и министар за Косово и Метохију Александар Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана