Јадранку Косор избацују из ХДЗ-а

Агенције
Јадранку Косор избацују из ХДЗ-а

Загреб - Медијски иступи бившег предсједника Владе и Хрватске демократске заједнице Јадранке Косор у којима тврди да "не жели ћутати" те да јој у странци бране да слободно говори, биће повод за њено избацивање из ХДЗ-а, сазнају хрватски портали у редовима највеће опозиционе странке у Хрватској.

Медијски иступи бившег предсједника ХДЗ-а, биће тема скоре сједнице ХДЗ-овог Суда части на којем ће, наводно, бити донесена одлука о њеном брисању из страначког чланства.

- Предсједник осјечког ХДЗ-а Томислав Ђонлић поручио ми је да престанем говорити, оптужујући ме да са СДП-ом рушим ХДЗ. Извјесни Ђонлић казао је да сам зец из СДП-овог шешира, а онда је паљбу осула и Дубравка Шуица, која је већ са зецом покушала да дисциплинује Драгу Пргомета - изјавила је Косор у интервјуу за недјељник "Глобус".

Оптужила је актуелно вођство странке да слиједи политику крајње деснице, а алудирала је и на актуелног предсједника Томислава Карамарка тврдећи да је процес детуђманизације започео Стипе Месић којем је он био први сарадник.

- Госпођи Косор нико не забрањује да говори. Од дана када је изгубила изборе до данас, она непрестано говори и јавно иступа. Не сјећамо се да је толико јавних иступа имала у вријеме премијера Иве Санадера или предсједника Фрање Туђмана, ни да су чланови ХДЗ-а слободно иступали у вријеме док је она водила странку - тврде у ХДЗ-у.

У врху странке додају да њена самопромоција не била проблем када би се о својим иступима консултовала с тијелима странке, али она то из неких разлога не чини и тиме наноси штету странци.

- Ако жели бити независни посланик, постоји само један начин да то постане - тврде у ХДЗ-у гдје ће ускоро започети консултације о могућем брисању Косорове из редова странке.

Најаве

Хрватски медији и прошле године су често писали о сукобу бившег и новог шефа ХДЗ-а Јадранке Косор и Томислава Карамарка. Генерални секретар ХДЗ-а Милијан Бркић и Карамарко индиректно су и тада најавили њено избацивање из странке. Бркић је изјавио да Косорова штети странци и да ће о њеној будућности одлучити Високи суд части, док је Карамарко рекао да неће он да је избацује из странке него Статут, ако се оцијени да ради на штету ХДЗ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана