Јадранка Косор: Велика обећања

Агенције
Јадранка Косор: Велика обећања

Загреб - У првим реаговањима на инаугурациони говор Колинде Грабар-Китаровић, бивша премијерка и актуелна заступница у Сабору Јадранка Косор је рекла да велика обећана која је дала изабрана предсједица "вјероватно нико није узимао за озбиљно".

"Предсједница нема овлашћења у економском смислу и ја сам често била љута на (бившег предсједника Иву) Јосиповића када је приговарао о економском програму, рекла сам му нека прочита Устав", казала је Косорова.

Свима су, каже Косорова, пуна уста заједништва, када си политичар мораш заговарати заједништво и кад је на Пантовчаку или Влади или Сабору неко ко ти не одговара. Заговарај заједништво и одговорност према држави увијек, додала је она.

Косорова је за ТВ Н1 рекла да јој је било жао што се на спомен имена бивших предсједника Стјепана Месића и Јосиповића у инаугурационом говору проломило негодовање. "И они су дали свој допирнос да Хрватска буде снажна, демократска држава", рекла је Косорова.

Некадашњи предсједник Хрватске Стјепан Месић је оцијенио да је инаугурација била добро компонована, те да остаје оно што је предсједница Грабар-Китаровић рекла: "Морамо сарађивати".

"Увијек у изборној кампањи има мало претјеривања, а сада остаје сарадња, рад, а то смо и жељели", рекао је Месић.

Упитан шта очекује да ће бити један од првих корака нове предсједнице, Месић је рекао да очекује да ће ова година за Хрватску бити преломна.

"Имамо већи извоз, вишу стопу раста, очекујем да ћемо изаћи из кризе и да ћемо боље живјети", рекао је Месић за ХРТ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана