Између Турске и Србије моћи ће се само са личном картом

Срна
Између Турске и Србије моћи ће се само са личном картом

БЕОГРАД - Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић изјавила је да је прихваћен приједлог турског министра културе и туризма Мехмета Нурија Ерсоја да се грађанима Србије и Турске омогући да у Турску односно Србију улазе само са личном картом.

“Приједлог је веома добро прихваћен и на томе ћемо радити у наредном периоду”, рекла је Матићева новинарима након састанка са Ерсојем у Београду.

Она је навела да је подршку том приједлогу дао и предсједник Србије Александар Вучић.

“Сада ћемо са надлежним институцијама, пре свега Министарством спољних послова, али и Министарством унутрашњих послова радити на реализацији ове идеје”, рекла је Матићева.

Она је навела да је у првих пет мјесеци ове године за 49 одсто већи број туриста из Турске у Србији, у односу на прошлу годину, као и да сада бораве дуже, у просјеку шест дана.

Матићева је рекла да турски туристи посјећују велике градове Београд, Нови Сад и Ниш, али и Златибор, Копаоник, Нови Пазар, али и све туристичке локације које се налазе на путу до Новог Пазара.

Турски министар Мехмет Нури Ерсој оцијенио је да ће, када буде омогућено путовање само са личном картом, ваздушни саобраћај између двије земље постати интензивнији.

Он је истакао да ће се на томе убрзано радити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана