Изгорјело више од десет објеката у Никшићу

Срна
Foto: Радио-телевизијa Никшић

ПОДГОРИЦА - У пожару у насељу Будо Томовић у Никшићу, према првим информацијама, изгорјела су четири стамбена и десетак помоћних објеката, а ватрогасци и даље дежурају на пожаришту како се пожар не би поново активирао, рекао је командир у никшићкој Служби заштите и спасавања Горан Трипковић.

Он је рекао да ће тачан број објеката који су изгорјели у јучерашњем пожару бити познат након увиђаја, додајући да је материјална штета велика и да су нека домаћинства остала без комплетног покућства.

“У протеклих десетак дана на овом подручју је било пожара који су захватили ниско растиње. Нажалост, јуче је због вјетра пожар захватио и објекте”, рекао је Трипковић за Радио-телевизију Никшић.

Он је додао да је ријеч о старим кућама које су направљене од материјала који се лако пали.

“Дим који се јутрос може виђети у Насељу Будо Томовић је од сијена и ђубрива које одгоријева. Оно је врло тешко за гашење, ми дежурамо и даље јер би се у случају избијања вјетра пожар могао раширити”, рекао је Трипковић.

Он је навео да на подручју оштине Никшић има још пожара који су активни, али да тренутно није угрожен ниједан објекат, осим у Злој гори гђе се ватра приближава једној кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана