Изгорјеле српска и хрватска застава у Глини

Срна
Изгорјеле српска и хрватска застава у Глини

Сисак - Испред сједишта Пододбора СКУД-а "Просвјета" и Вијећа српске националне мањине у Глини изгорјеле су истакнуте заставе српске националне мањине и државе Хрватске, потврдила је полиција.

Трећа у низу, застава града Глине остала је неоштећена.

Сисачко-мославачки дожупан из редова српске националне мањине Боро Ркман осудио је паљење српске заставе у Глини и нагласио да не вјерује да ће доћи до нарушавање односа Хрвата и Срба због тога инцидента, те да очекује да ће хрватска полиција брзо разријешити овај случај.

Тачно вријеме паљења заставе није познато, а једино се зна да је случај полицији пријављен у уторак 29. новембра.

Медији у Хрватској преносе да је мало вјероватно да је заставе, које су постављене на зиду зграде, на висини од 4,5 метара од тла, запалио неко са земље.

Претпоставља се да заставе нису намјерно запаљене, јер је на балкону на истој адреси гдје је и сједиште Вијећа српске националне мањине у то вријеме избио пожар, када су се од канте са жаром запалила дрва и столарија.

Портпарол Сисачко-мословачке полицијске станице Наталија Мезак Доленчић рекла је да полиција проводи детаљно криминалистичко истраживање овог случаја, али не искључује могућност повезаности пожара на балкону исте зграде са паљењем заставе. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана