Хрватска: Издато наранџасто упозорење- стиже циклон „Јадранка“

Срна
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ- Хидрометеоролошки завод Хрватске издао је наранџасто упозорење, а на вријеме ће утицати циклон неслужбено назван "Јадранка" који се тренутно налази над Африком.

На вријеме у Хрватској у сљедећих 48 часова интензивно ће утицати циклон који доноси кишу, јужину и релативну топлоту. Центар овог циклона тренутно се налази на подручју Туниса. Он ће се до краја дана прво премјестити над Италију, а сутра и над Јадран.
Crometeo је поводом пуштања у рад првог службеног државног радара на Јадрану овај циклон пригодно и сасвим неслужбено назвао - "Јадранка".
А "Јадранка" већ данас доноси проблеме с југом и то крајем дана и нарочито у ноћи на петак када су на мору могући удари до 100 километара на сат. Сутра су локално могуће падавине и до 40 литара по метру квадратном.
У суботу ће бити промјенљиво с измјенама сунчаних и облачних раздобља. Биће доста сувог времена, али ће и даље бити повремене слабе кише или покојег пљуска. Вјетар већином умјерен, смјењиваће се левант и југо. Задржаће се релативно топло. Недјеља ће бити стабилније и топлија уз југо. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана