Избори за Хрватски сабор у ДКП-има 10. и 11. Септембра

Срна
Избори за Хрватски сабор у ДКП-има 10. и 11. Септембра

Сарајево - Избори за посланике у Хрватски сабор у дипломатско-конзуларним представништвима Хрватске биће одржани 10. и 11. септембра, саопштено је из Амбасаде Хрватске у БиХ.

Изборна мјеста у БиХ биће отворена у сједиштима дипломатско-конзуларних представништава Хрватске у Сарајеву, Бањалуци, Мостару и Тузли.


Из Амбасаде Хрватске у БиХ позивају све хрватске држављани који желе гласати на изборним мјестима у дипломатско-конзуларним представништвима Хрватске у БиХ на претходну/активну регистрацију бирача.

Захтјеви за претходну/активну регистрацију и захтјев за промјену мјеста претходне/активне регистрације бирачи подносе најближем дипломатско-конзуларним представништву Хрватске у БиХ, односно надлежној канцеларији у Хрватској ако ће на дан одржавања избора боравити у Хрватској. Захтјеви се могу поднијети лично, путем поште, телефакса или е-поште.

У свим случајевима подносилац захтјева мора својеручно потписати свој захтјев за претходну/активну регистрацију, те приложити копију личног идентификацијског документа.

Рок до којег бирачи могу подносити захтјеве за упис, допуну или исправак регистра бирача је 31. август до 16.00 часова.

На интернет страници www.izbori.hr налазе се детаљније информације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана