Избори у Хрватској: За гласање у БиХ регистровано 34.800 бирача

Срна
Избори у Хрватској: За гласање у БиХ регистровано 34.800 бирача

Сарајево - На изборима за хрватски Сабор је у БиХ активно регистровано 34.800 бирача који ће у суботу и недјељу, 10. и 11. септембра, моћи да гласају на укупно 34 бирачка мјеста у Сарајеву, Мотару, Бањалуци и Тузли, потврдио је Срни први секретар Амбасаде Хрватске у БиХ Перо Билушић.

"Поред ових 34.800 регистрованих бирача, у БиХ на изборе ће, такође, моћи изаћи они грађани Хрватске који се нису регистровали и који ће гласати са потврдом коју ће добити у дипломатском представништву", рекао је Билушић.


Према његовим ријечима, у суботу и недјељу, 10. и 11. септембра, биће отворена 34 бирачка мјеста у БиХ, од чега осам у Сарајеву, 20 у Мостару, два у Бањалуци и четири у Тузли.

"Од докумената, бирачи морају имати важећу личну карту, пасош или возачку дозволу и није битно да ли је ријеч о БиХ или документу који је издала Хрватска", додао је он.

Из хрватске Амбасаде у БиХ раније је саопштено да ће изборна мјеста у БиХ бити отворена од 7.00 до 19.00 часова у сједиштима дипломатско-конзуларних представништва Хрватске у БиХ у Сарајеву, Бањалуци, Мостару и Тузли.

Хрватски држављани моћи ће да гласају у Средњој економској школи у Сарајеву, у Генералном конзулату Хрватске у Бањалуци, у Основној школи "Петра Бакуле" у Мостару и у Генералном конзулату Хрватске у Тузли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана