Из угледне католичке хрватске породице отишла у џихад

Agencije
Из угледне католичке хрватске породице отишла у џихад

Загреб - Дора Билић (30) једина је жена која посједује хрватско држављанство а борави на подручју које је под контролом Исламске државе.

Њена активност прије неколико година уочена је у Раки, тадашњем упоришту ИС-а, гдје се налазила са супругом, држављанином БиХ, који ратује на страни ИС-а. Загрепчанка из угледне породице, одгајана у католичком духу, шокирала је своје ближње преласком у ислам и то радикални. Дора говори неколико страних језика, вољела је да путује Европом, а прекретница у њеном животу догађа се с одласком у Лондон, гдје је упознала првог супруга, тада још хришћанина, који је убрзо прешао у радикални ислам. Његов утицај на Дору био је снажан, па се и она одрекла своје вјере. Брак, међутим, није потрајао. Дора је напустила супруга, јер није био довољно екстреман. Крајем 2012. године у озлоглашеној Горњој Маочи, упоришту вехабија, упознала је садашњег мужа Сенада Авдића, са којим је отишла у Сирију. Дора и Сенад су 2014. рањени.

Ове вијести запрепастиле су и све оне који познају породицу Билић. Дорин отац је познати пољопривредни стручњак, мајка архитекта, брат је дипломирани правник, бака магистар фармације, а дјед инжењер електротехнике. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана