Из Сплитске надбискупије огласили се о свештенику који је часне сестре наговарао на секс у троје

ГС
Foto: Принтскрин

Исусовац из Словеније Марко Иван Рупник, свештеник који је оптужен да је двије часне сестре покушао наговорити на секс у троје успоређујући га са Светим Тројством, избачен је из реда због поновног одбијања да се позабави оптужбама за сексуално злостављање и да се придржава ограничења која су му постављена, објавила је средином јула католичка новинска агенција ЦНА.

Његов надређени је 15. јуна најавио његово искључење из реда Дружбе Исусове. Рупник је према канонским нормама имао рок за жалбу до 14. јула, а како то није учинио и службено је ван реда.

Католичка агенција писала је и да су разни медији објавили да ће се словенски свештеник преселити у Хрватску, у Сплитско-макарску надбискупију, преноси Уна ТВ.

Из уреда Сплитско-макарске надбискупије то су данас демантирали кратким саопштењем.

"Читајући извјештај из неке штампе прошлих дана стиче се дојам како Словенац Марко Иван Рупник, о коме су медији прошлих мјесеци пуно писали, "кани доселити у Сплитско-макарску надбискупију". На уред Сплитско-макарске надбискупије није стизала никаква молба, а ни препорука у вези са случајем Марка Ивана Рупника. Стога је нејасно темељем чега је поједина штампа објавила на својим страницама обавијест о "досељењу" Марка Ивана Рупника у Сплитско-макарску надбискупију", поручили су.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана