Из радње за 100 секунди украли телефоне вриједне 100.000 евра: Власник нуди награду

ГС
Из радње за 100 секунди украли телефоне вриједне 100.000 евра: Власник нуди награду

ЈАСТРЕБАРСКО - Нестали за 100 секунди. Управо толико је требало шесторки који су у ноћи између недјеље и понедјељка дошли са два црна BMW-а, да са рафова продавнице мобилних телефона у Доњој Реци „очисте” 39 скупих мобилних телефона вриједних више од сто хиљада евра.

Власник фирме каже да је ово трећа провала у његову радњу за пет година, а претходна се догодила у фебруару ове године, а тада су починиоци ухваћени 45 минута након провале.

- Кренули су према словеначкој граници и, с обзиром на то да су били у нетипичном возилу британских таблица, пресрела их је полицијска патрола и ухапсила. Радило се о држављанима Румуније - каже власник Жељко Ослаковић за Јутарњи лист.

Након што је објавио информацију да му је у радњу проваљено, неке комшије су већ са њим контактирале. Открива да су само километар од продавнице надзорне камере на кућама његових комшија снимиле возила која одговарају опису оних која су провалници возили, а да је полиција врло брзо утврдила гдје и када су украдене таблице који су стављени на BMW-е са којима су се провалници довезли.

– На крају фудбалског терена, недалеко од мјеста провале, налази се простор гдје су остављени аутомобили, а има и напуштених возила. Полиција је утврдила да су таблице припадале возилима „голф“ и „опел вектра“. Један којим су се возили имао је волан лијево, а други десни. За сада полиција нема друге информације, али сам понудио мобилни телефон у противвриједности од 1.000 евра за награду која би довела до починиоца - каже Ослаковић.

На снимку се види како њих шесторица долазе са два возила, након чега једно од њих разбија дио врата, троје улазе у продавницу и “чисте” полице, а затим одлазе у аутомобиле који су чекали испред продавнице са упаљеним моторима и сва четири показивача правца.

У извидницу су, наводи, дошли у суботу поподне, а један „купац” је имао капуљачу на глави, говорио је енглески и покушао да користи лажну картицу.

Полиција трага за провалницима, који су, по свему судећи, пажљиво припремали ову крађу.

 

 

           

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана