Из Кине стигло 20 тона замрзнутог меса декларисаног као соја

Срна
Из Кине стигло 20 тона замрзнутог меса декларисаног као соја

Ријека - Смрзнуто месо које је било декларисано као соја, а на неким пакетима писало је да су замрзнути још 2008. године, стигло је контејнером на броду у Луку Ријека, пише ријечки "Нови лист".

Након три дана цариници у испостави ријечке луке успјели су да отворе све пакете у контејнеру у којима се налазило замрзнуто месо разне перади и рибе, а терет је, како пишу новине, требало да буде оцарињен и претоварен, те настави транспорт за Италију. Као увозник је била наведена фирма из Словачке.

У контејнеру је, према декларацији, требало да буде соја, али пошто је контејнер био хлађен цариници су закључили да то није потребно за соју, па су одлучили да терет помно прегледају.

Међу теретом је било гусака, патака и лабудова, сушених кокошијих ногу, алги и рибе.

Шеф анализе ризика у Луци Ријека Томислав Марач рекао је да је највећи проблем то што је на неким пакетима као датум смрзавања стајала 2008. година, па је постојала опасност да месо буде препаковано и пласирано на тржиште као свјеже.

"Нови лист" наводи да за сада није познато да ли је терет заиста требало да оде у Италију или је постојала могућност да заврши и на подручју Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана