Из Црне Горе протјеран државањини БиХ

Срна
Из Црне Горе протјеран државањини БиХ

Подгорица - Држављанин БиХ чији су иницијали И.Б. протјеран је из Црне Горе уз образложење да за такву одлуку постоје разлози унутрашње безбједности.

Црногорски медији наводе да је И.Б. протјеран из Црне Горе, јер је, према сазнањима безбједносних служби, био близак такозваном "кавачком клану" те због сумње да је припремао бомбашке нападе на припаднике супротстављене групе из Котора /такозваног "шкаљарског клана"/.


Центар безбједности Херцег Нови уручио је овом држављанину БиХ рјешење којим му се отказује боравак од 90 дана до годину дана.

Породица протјераног младића ангажовала је адвоката, који је на ову одлуку Министарства унутрашњих послова Црне Горе /МУП/ уложио жалбу, тражећи да рјешење о отказивању боравка буде одмах поништено.

У жалби је наведено да је рјешење о протјеривању неразумљиво и да не садржи ниједан навод И.Б. нити минимум разлога на темељу којих је утврђено да протјерани заиста представља опасност за државу.

Наглашено је и да се И.Б. никада није бавио недозвољеним радњама, а камоли криминалним или другим активностима које би представљале опасност за унутрашњу безбједност Црне Горе.

Црногорски медији најављују да ће и наредних дана бити протјеране још четири особе из Будве, Бара и Подгорице, које годинама живе у Црној Гори, али немају држављанство, а безбједносно су интересантна лица.

У посљедњеих 15 дана у Подгорици се догодило неколико акција организованих криминалних група у којима је страдало неколико особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана