Ивица Дачић о кадровским промјенама у врху власти: Спремам перестројку

Агенције
Ивица Дачић о кадровским промјенама у врху власти: Спремам перестројку

Београд - Вријеме је да се подвуче црта да се види ко како стоји, какве резултате имају сви функционери и да ли је то довољно добро да остану на функцијама на којима су тренутно, поручио је Ивица Дачић, лидер Социјалистичке партије Србије.

Дачић је најавио озбиљне кадровске промјене и истакао да поштеђени неће бити ни они који су добили високе позиције у држави.

- Спремам праву перестројку! Нема више гледања кроз прсте, опраштања и извлачења. Сви ће на скенер, министри, посланици и страначки функционери... Биће ту доста посла - рекао је Дачић, додајући да “неки мисле да су завршили посао тиме што су добили функцију”.

Он је рекао да се то посебно односи на министре и оне који су у државној служби, будући да су ти људи изабрани да раде за државу и да допринесу Србији и бољем животу грађана, а да умјесто тога неки “уживају у хладовини и користе привилегије”.

На питање да ли ће и неки члан Владе из редова СПС-а “летјети” са функције, Дачић је одговорио да ће бити бар један министар, а можда и више.

- Увек имамо једне те исте који су спремни да ускоче у ватру, да се боре док они други, кад је густо, чувају фотеље, чуче у прикрајку, ни гласа да пусте кад нас нападају - рекао је Дачић.

Додаје да, као и Александар Вучић, лидер СНС-а, који је најавио смјену министара, и он сматра да је партији потребна свјежа крв и млади лавови, који су спремни да раде пуном паром.

Министри из редова СПС-а поручују да се не плаше провјере и да предсједник СПС-а има пуну подршку да спроведе најављене промјене.

Према ријечима Александра Антића, министра енергетике, само детаљном провјером онога што је до сада урађено биће стечена права слика о снази и слабостима да би се потом темељно припремили за нову провјеру повјерења.

Свјежа крв Предсједник СНС-а Александар Вучић је прије пар дана најавио кадровске промјене у самој странци и увођење младих људи и истакао да, уколико странка добије повјерење грађана и на сљедећим изборима, пола садашњих министара СНС-а више неће бити у Влади.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана