Ивановић: Нова црногорска влада требала би да буде брзо формирана

Срна
Foto: Vikipedija

ПОДГОРИЦА - Разговори о формирању нове црногорске владе иду у добром смјеру и она би требала да буде брзо формирана, изјавио је данас посланик Социјалистичке народне партије (СНП) у Скупштини Црне Горе Драган Ивановић.

Ивановић је рекао да та партија још нема став по питању мањинске владе и да су све вријеме били за то да се влада формира из парламентарне већине, па су разговори већ вођени са Демократским фронтом. Он је истакао да му је жао што је, како је навео, Демократска Црна Гора послије свега одустала од те приче, те додао да се нада да ће, ипак, пристати и да ће се нова влада формирати из парламентарне већине.

Ивановић је поручио да је СНП за сваки договор, али није могао да прецизира ко из бивше владе може бити дио нове, која би ускоро требала да буде формирана. "Ако неће бити договора у парламентарној већини, а чини ми се послије понашања Демократа да неће доћи до тога, онда ће се правити мањинска влада у којој би носиоци свих активности били из коалиције Црно на бијело", оцијенио је Ивановић.

Ако би, како је рекао, лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић био премијер, СНП-у би по свим правилима припадало мјесто предсједника Скупштине, али је све ствар договора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана