Шта Трампова кћерка гради у Албанији

Г.С.
Шта Трампова кћерка гради у Албанији

ТИРАНА - Док се бивши амерички предсједник Доналд Трамп бори за још један предсједнички мандат, његова најстарија кћи има друге планове.

Иванка Трамп и њезин супруг Џеред Кушнер граде луксузни ресорт у Албанији којим ће управљати Аман Ресортс у власништву руског бизнисмена Владислава Доронина.

Трамп је потврдила вијест о изградњи одмаралишта на недавном подцасту Леџа Фриедмана.

„Тренутно радим са својим супругом. Привлачимо најбоље архитекте и најбоље брендове на острво у Средоземном мору од 1400 хектара“, рекла је 42-годишњакиња додавши да ће ресортом управљати швајцарска компанија Аман Ресорт, која је у власништву руског бизнисмена Владислава Доронина.

„Невјероватно је окупити сав овај талент. Узбуђена сам што ћу поново играти и 'напрезати мишиће' и забављати се радећи то“, рекла је Иванка.

Појаснила је да ће храну у ресорту осигуравати реномирани талијанско-амерички ресторан Царбоне, којим управља Мајор Фоод Гроуп, извјештава сиол.нет.

Према њеним ријечима, ресорт ће бити врло модеран, али ће се водити рачуна о терену и вегетацији.

„То неће бити само лијепа стаклена кутија. Наравно да желимо стакло и када погледате из ресорта можете видјети прекрасно плаво море. Али питамо се како то учинити на начин да не буде превише генерички, тако да не губимо прилику да створимо нешто ново“, објаснила је.

Међу онима који се куну у некретнине Аман Ресортса су Блл Гејтс, Марк Цукерберг, породице Кардашијан, Анђелина Џоли, Дејвид Бекам, Џптџ Клуни, Том Хенкс, британска краљевска породица и многи други, преноси Индикатор.

Компанија управља с више од 30 некретнина у 20 различитих земаља. Собе у њиховим одмаралиштима коштају око 1.400 долара (нешто мање од 1.300 евра) по ноћи, а појединачне виле више од 50.000 долара (46.000 евра).

Аман Ресортс управља, између осталог, луксузним ресортом на црногорском острву Свети Стефан. Одмаралиште се сматра једним од најлуксузнијих на Јадрану.

Посљедњих мјесеци Иванка Трамп редовно је виђена у уреду Амана у Њујорку. Осим градње одмаралишта у Албанији, њен супруг учествује и у обнови бившег сједишта југословенског министарства у Београду, које је НАТО бомбардавао 1999. године.

На том подручју планира изградити луксузни хотел, ау договору с Владом Србије и меморијални комплекс посвећен свим жртвама бомбардовања.

Иванка и Џеред подржаће и кампању Доналда Трампа који се бори за нови мандат предсједника САД-а. За разлику од прошлих избора, овај пут неће имати политичку функцију.

Упознали су се 2007. на пословном састанку, а вјенчали двије године касније. Заједно имају троје дјеце - кћер Арабелу и синове Јосипа и Теодора.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана