Истрага против жупана Марине Ловрић Мерзел

Aгенције
Истрага против жупана Марине Ловрић Мерзел

Сисак - Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала /УСКОК/ наложила је истрагу против сисачко-мославачког жупана Марине Ловрић Мерзел и бившег шефа сисачке подружнице "Хрватских шума" Звонка Рожића због злоупотребе положаја и овлаштења, јавили су хрватски медији.

УСКОК, који није саопштио иницијале осумњичених, наводи да постоји сумња да је првоосумњичена више пута од 2009. до 2013. године организовала приватне прославе у угоститељском објекту "Хрватских шума" у Сиску.

Према њеном налогу, трошкове је плаћала Жупанија, а првоосумњичена је прибавила корист од најмање 6.300 евра.

У истом периоду и у истом објекту првоосумњичена је организовала и припремне састанке са дијелом чланова жупанијске Скупштине. Трошкове хране и пића, по њеном налогу, плаћала је Жупанија која је оштећена за најмање 17.500 евра.

Другоосумњичени је као руководилац Управе шума на тражење првоосумњичене 2009. године наложио радницима "Хрватских шума" да обаве поједине послове на њеној свадбеној свечаности, одржаној у склопу угоститељског објекта подружнице.

Трошкове од најмање 1.250 евра књижио је на терет "Хрватских шума" умјесто да их наплати првоосумњиченој.

Истрага је наложена на основу кривичне пријаве сисачке полиције.

Јасмина Јовев, бивши шеф кабинета Мерзелове, раније је изјавила да је по налогу њеног шефа двије године учествовала у незаконитим радњама - измишљању радних мјеста, издавању лажних рачуна и куповању опозиционих функционера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана