Истрага против Бориса Милошевића постала правоснажна

Танјуг
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ - Истрага против бившег министра Дарка Хорвата и његових саосумњичених међу којима је и потпрдсједник владе Борис Милошевић из Самосталне демократске српске странке (СДСС), постала је правоснажна.

Истрага Ускока је, наводи се, постала правоснажна након што је суд одбио жалбе на рјешење о покретању истраге које је поднијело троје оптужених.

Како је саопштио портпарол суда Крешимир Девчцих, ријеч је о државном секретару Министарства регионалног развоја Велимиру Жунцу, директорки Управе за потпомогнута подручја Катици Мишковић и бившем министру Томиславу Толушићу.

Хорват и Милошевић се нису жалили на истрагу, као ни бивша Хорватова помоћница Ана Мандац.

Милошевићев адвокат Анто Нобило је Хини рекао да његов брањеник још није добио позив на испитивање у Ускоку.

Иако не жели да нагађа када би Милошевић могао бити испитан у Тужилаштву, Нобило каже да према досадашњој пракси осумњичени по правилу долазе на ред након сведока.

Нобило је раније истакао да се Милошевић не сматра кривим и да није ушао у кривично-правну зону јер се залагао за своје бираче који су га изабрали.

Хорвата, који је једини у овом случају био 10 дана у истражном затвору, Ускок сумњичи да је 2018. као министар привреде, предузетништва и занатства, заједно с помоћницом Мандац, на подстицај четворо саосумњичених незаконито доделио 2,6 милиона куна (један евро је око 7,5 куна) бесповратних средстава привреднимс објектима за које је био и лично заинтересован.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана