Истрага полиције о трговини мандатима у Хрватској

Срна
Истрага полиције о трговини мандатима у Хрватској

Загреб - Званичници хрватског СДСС-а Војислав Станимировић, Милорад Пуповац и Миле Хорват, као и двојица чланова Моста портпарол Никола Грмоја и градоначелник Омиша Иван Ковачић разговарали су с полицијским истражиоцима у вези са истрагом о наводним пријетњама, притисцима и "трговањима мандатима", у покушају да се састави саборска већина и нова влада.

Истрагу је покренула Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала /УСКОК/ при Тужилаштву Хрватске.


Грмоја је за хрватске медије рекао да је дао изјаву, али да је након тога потписао да не може за медије коментарисати њен садржај, јер је у тих неколико случајева очито ријеч о трговини саборским мандатима.

Не желећи да одговори на које случајеве трговине мандатима мисли, Грмоја је рекао да је на информативном разговору био и градоначелник Омиша и члан Моста Иван Ковачевић, те да су се обојица на разговору задржали по двадесетак минута.

Прије одласка у полицију Грмоја је изјавио хрватским медијима да ће рећи оно што зна, али и додао да очекује да на исти разговор буду позвани и премијер Зоран Милановић, министар одбране Хрватске Анте Котромановић, те Драго Пргомет, Мирко Рашковић и Божидар Калмета.

Ни предсједник СДСС-а Милорад Пуповац није желио открити о чему је разговарао са полицијом, јер је, како је навео, потписао да о томе неће говорити.

УСКОК је јуче објавио да је полицији наложио да на основу медијских написа истражи евентуалне пријетње и наводну трговину мандатима, на коју су се неки посланици јавно жалили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана