Истрага на згаришту бака Љубине куће у Глини

Танјуг
Foto: novosti

ЗАГРЕБ - Из Полицијске управе сисачко-мославачке најавили су да ће данас обавити увиђај у селу Листовача Доњи Класнић, у околини Глине, гдје је у уторак поподне у потпуности изгорила дрвена кућа у којој је живјела 90-годишња Љуба Обрадовић, чије тијело није пронађено на згаришту.

"Баку Љубу нису успјели да пронађу на згаришту. Полиција и ватрогасци су тамо. Молимо се да је још жива али...", пише на фејсбук страници хуманитарног удружења "Људи за људе". Хрватски портал Индеx је са баком Љубом разговарао 2018. године у склопу серијала Невидљива Хрватска, када је сазнала да ће добити нову пећ.

Причу о баки Љуби је прије неколико година објавио и РТЛ, када је рекла да никуда не иде јер не може, да живи сама и да једе оно што има. Повремено, казала је, обилазили су из Црвеног крста и доносили су јој храну.

У то вријеме је Љуба у својој кући живјела без струје са супруговом пензиијом од 530 куна, од које није могла да купи ни пристојну пећ да се угреје. Тада је рекла и да не жели у дом, већ жели да умре у својој кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана