Испред хрватске Владе пуцао 22-годишњак , "калашњиков " узео од оца

ГС
Испред хрватске Владе пуцао 22-годишњак , "калашњиков " узео од оца

ЗАГРЕБ - Нападач који је јутрос на Марковом тргу отворио ватру на полицајца и зграду хрватске Владе, а затим починио самоубиство је 22-годишњи Данијел Безук, преноси RTL. hr.

- Доста је било превара и безонзирног газења љуцких вриједности без одговорности - написао је на свом "Фејсбук" профилу непосредно прије крвавог похода.

Према сазнањима портала Index.hr младић је оружје узео од оца.

Како RTL.hr преноси, отац му је био полицајац и борац у Хрватској војсци, а има још двојицу браће. Комшије тврде да је Данијелов отац био склон алкохолу, а 90-их година, када би завирио у чашицу, пуцао би с балкона из "калашњикова" и викао "нема доста врба колико има Срба".

- Мој брат је био пет година у рату. Истина је да је волио попити, али ми већ годинама нисмо у блиским односима због имовинско- правних односа. Жао ми је због Данијела и чуди ме да је то направио јер му је и отац, мој брат, био полицајац прије рата - казао је Данијелов стриц.

Међу фотографијама на његовом "Фејсбук" профилу може се наћи и једна с дрвеним моделом пушке. Безук позира с њом прекривеног лица, одјевен у бијели скафандер. Такође, на овој друштвеној мрежи дијелио је са "Јутјуба" и снимке пуцњаве аутоматском пушком.

Према досад непотврђеним информацијама са којима располажу истражиoци, мотив нема никакву политичку позадину већ се ради искључиво о личном односу између починиoцa и рањеног полицајца, односно о љубомори, преноси jutarnji.hr.

Тијело Данијела Безука, који није од раније познат полицији, пронађено је на крају улице Јабуковац, насред пута, а убио се хицем у главу из ватреног оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана