Испалио ракету на свадби, изазвао пожар и причинио огромну штету

Срна
Foto: Илустрација

СОЛИН- Полиција ће подићи кривичну пријаву против мушкарца /41/ који је средином јула у Солину током прославе вјенчања, испалио ракету и изазвао пожар који је захватио траву и ниско растиње, те оштетио три паркирана возила направивши штету од 40.000 евра.

Полицијски службеници Полицијске постаје Солин довршили су криминалистичко истраживање над 41-годишњаком због сумње да је починио кривично дјело довођења у опасност живота и имовине опште опасном радњом или средством.

Осумњичени мушкарац је 19. јула увече у Солину изазвао пожар на отвореном простору који је захватио 30-ак метара квадратних траве и ниског растиња, а у пожару су оштећена и три возила која су била паркирана у близини.

Обављеним увиђајем полиција је утврдила да је пожар изазван топлотном енергијом из активираног пиротехничког средства /сигналне ракете/ те је материјална штета процијењена на 40.000 евра, преносе хрватски медији.

"Спроведеним криминалистичким истраживањем утврђено је постојање основане сумње да је пиротехничко средство које је узроковало пожар активирао 41-годишњак за вријеме славља вјенчања на подручју Солина. Против њега ће бити поднесена казнена пријава надлежном Општинском државном тужилаштву у Сплиту", поручили су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана