Интерпол трага за 50 Црногораца

Агенције
Интерпол трага за 50 Црногораца

Подгорица - Након што је у Бечу ухапшен нарко-бос из Рожаја Сафет Калић (45), на листи Интерпола међу најтраженијим Црногорцима сада су Никшићани Славко Милошевић (33) и Владан Никчевић (34), које шведска полиција оптужује да су 2003. године убили Подгоричанина Ратка Ђокића.

Милошевић и Никчевић су у одсуству осуђени на дугогодишње робије, због оптужби да су били плаћени да ликвидирају Ђокића.

Њихова имена, како су прије двије године објавили шведски медији, налазе се на топ 10 листи најтраженијих криминалаца у тој држави и за њима се трага широм свијета.

Тамошња полиција Никчевића и Милошевића означава "пуцачима", па су још 2005. године за њима расписали међународну Интерполову потјерницу. На потјерницама се налазе имена још 50-ак Црногораца, које Црна Гора, али и друге државе чланице Интерпола траже преко тог полицијског канала. На потјерницама су сарадници ухапшеног Пљевљака Дарка Шарића, његова десна рука Горан Соковић и Бјелопољац Дејан Шекуларац. Њих двојицу српска полиција означила је као висококотиране у Шарићевој криминалној организацији. Соковић и Шекуларац, неколико мјесеци након покретања међународне операције "Балкански ратник", у октобру 2009. године боравили су у Црној Гори.

У фебруару 2010. године помпезно су ухапшени, али и пуштени из притвора послије неколико сати, након чега им се губи траг. На сајту Интерпола је и потјерница за Баранином Гораном Милашиновићем (33), којег кипарска полиција тражи због пљачке златаре. Милашиновић је означен као члан криминалне банде "Пинк Пантер". Овај Баранин, заједно са Радованом Јелушићем (39), који је почетком 2011. године ухапшен у Риму, доводи се у везу и с разбојништвом у Шпанији, које је расвијетљено вјештачењем узорака у даниловградском Форензичком центру.

Данска полиција путем Интерпола годинама тражи тројицу Беранаца: Синишу Јеврића (41), Владана Симоновића (33) и Љубомира Стијовића (47), због сумње да су се бавили кријумчарењем кокаина. (Агенције)

Пинк Пантер

Црна Гора тражи другог "Пинк Пантера" Рифата Хаџиахметовића (46) због фалсификовања докумената. Он је прије четири године ухапшен у Шпанији, а потом изручен Јапану, гдје је осуђен на десет година робије због пљачке златаре 2007. године у Токију. Осим њега, на сајту се налазе и потраге за Рожајцем Мерсадом Личином (46), који се доводи у везу са шверцом дроге, трговином људима и фалсификовањем докумената.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана