Инспектор за проституцију ухапшен као сводник

Aгенције
Инспектор за проституцију ухапшен као сводник

Загреб - Вишегодишњи шеф групе у загребачкој полицији за разбијање проституције Мислав Маркаш ухапшен је по налогу Канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) због сумњи да се у слободно вријеме бавио организовањем проституције, јавиле су агенције.

Маркаш, један од најискуснијих инспектора Одјељења за организовани криминал, првоосумњичени је у оквиру велике акције у којој је због организовања проституције приведено петнаестак особа, објавио је "Јутарњи лист", позивајући се на незванична сазнања.

Исти извор наводи да се осумњиченима ставља на терет да су, као група, највише на подручју Загреба организовали подвођење више младих дјевојака, и то у хотелима, као и у за то посебно унајмљеним становима.

Дјевојке које су за новац пружале сексуалне услуге су, према сазнањима "Јутарњег листа", из Хрватске.

За сада није познато хоће ли и оне бити кривично гоњене или ће против њих бити покренут само прекршајни поступак, па би тако евентуално могле свједочити против сводника.

"Јутањи" пише да је чињеница да се на челу групе наводно налазио Меркаш изненадила његове колеге јер је словио као један од водећих полицајаца.

Радио је на низу познатих случајева из подручја организованог криминала, између осталих на рјешавању отмице сина генерала Владимира Загорца 2004. године, али је највише радио на сузбијању проституције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана