Ињац кандидаткиња за градоначелницу Подгорице

GS
Ињац кандидаткиња за градоначелницу Подгорице

ПОДГОРИЦА - Предсједништво Покрета Европа сад (ПЕС) данас је одржало сједницу на којој је одлучено да потпредсједница те странке Оливера Ињац буде кандидаткиња за градоначелницу Подгорице.

"Предсједништво је разматрало више тачака дневног реду укључујући извјештај о резултату на предсједничким изборима и предлог за градоначелника главног града. На сједници је једногласно усвојен предлог да кандидаткиња за градоначелницу Подгорице буде проф. др Оливера Ињац", наводи се у саопштењу.

Носилац листе ПЕС-а на локалним изборима у Подгорици био је замјеник предсједника Покрета Европа сад Јаков Милатовић, док је Ињац била друга на листи. Милатовић је у недјељу изабран за предсједника државе, побједом над Милом Ђукановићем у другом кругу избора.

Функционер ПЕС-а Василије Чарапић прије неколико дана казао је да Оливера Ињац ужива велики политички утицај унутар те странке, "а и ван тога". "У том погледу она је добар кандидат", казао је тада Чарапић, преносе Вијести.

Изборна комисија главног града 18. марта је прогласила коначне резултате локалних избора у Подгорици након што је Уставни суд одбио све жалбе које су пристигле послије избора 23. октобра прошле године.

Листа "Сви за наш град" предвођена Демократском партијом социјалиста освојила је на изборима 24 мандата.

Покрет Европа сад је освојио 13 мандата, коалиција "За будућност Подгорице" окупљена око Демократског фронта 11, коалиција "Идемо људи" (Демократе - ДЕМОС - Уједињена) шест, а листа "Може Подгорица, ово је наш град" (УРА - ЦИВИС - Албанска алтернатива) четири.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана