Инциденти на Прајду у Загребу: Учеснике тукли и пљували, запалили заставу дугиних боја

Танјуг
Инциденти на Прајду у Загребу: Учеснике тукли и пљували, запалили заставу дугиних боја

ЗАГРЕБ - Загребачка полиција саопштила је да је на јучерашњој Паради поноса у главном граду Хрватске забиљежено више инцидената и да је ухапшено неколико особа.

За вријеме кретања поворке на простору Трга бана Јосипа Јелачића, двие малољетне особе су симболичним порукама на својим мајицама исказале неподржавајући став према поворци, па су доведене у службене просторије полиције на криминалистичко истраживање, преноси портал Индекс.

Након криминалистичке истраге, малољетници су пуштени на слободу, а против њих ће редовним путем бити поднијет оптужни приједлог због почињених прекршаја против јавног реда и мира и сузбијања дискриминације.

Непознати починилац је аутомобилом препријечио пут двјема 30-годишњакињама и при томе их вербално напао по основу сексуалне оријентације, једној пљунуо у лице и потом побегао.

У току је криминалистичка истрага чији је циљ утврђивање идентитета починиоца.

На аутобуској станици у Новом Загребу, након што је 18-годишњакињи из руке испала застава дугиних боја, пришла су јој четири за сада непозната мушкарца, од којих је један узео заставу и њоме је ударио у пределу длана, након чега су се са заставом удаљили у непознатом смјеру.

Дјевојци и двојици младића који су имали заставу дугиних боја пришло је више непознатих починилаца, од којих је један ударио младића шаком у лице, након чега су узели и запалили заставу.

Потом је за сада непозната женска особа пришла девојци и младићу и обоје их ударила шаком у лице.

Ухапшено је пет особа које се доводе у везу с тим догађајем и над њима се спроводи криминалистичко истраживање.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана