Инцидент у Србу: Приведено више људи, међу њима и Келеминец

Танјуг
Инцидент у Србу: Приведено више људи, међу њима и Келеминец

ЗАГРЕБ - Више особа приведено је синоћ због ремећења јавног реда и мира у Србу, а према незваничним информацијама Хине, међу њима је и Дражен Келеминец, предсједник Аутохтоне хрватске странке права (АХСП), најпознатије по постројавањима у црним кошуљама, узвикивању усташког поздрава „За дом спремни“ и паљењу српског недељника у Хрватској „Новости“.

Како наводи Хина, на саслушање у хрватски град Грачац доведено је девет особа, укључујући Келеминеца.

Из задарске полицијске управе потврдили су да је више особа приведено, не прецизиравши њихов број.

-У станицу Граничне полиције Грачац приведено је више особа над којима се спроводи криминалистичко истраживање из домена ремећења јавног реда и мира, у суботу у Србу, а полиција ће детаљније о догађају извијестити јавност данас - рекла је за Хину портпаролка задарске полицијске управе Соња Шимурина.

Она је нагласила да нико од њих за сада није ухапшен, „већ да су приведени ради криминалистичког истраживања“.

Аутохтона хрватска странка права објавила је на својој станици да су се упутили у Срб, иако им је забрањено јавно окупљање у том мјесту, гдје сваке године протестују против прославе Дана устанка народа Лике и Кордуна, у организацији Српског народног вијећа и Савеза антифашистичких бораца, наводи Индекс.хр.

Келеминец је и прошле године данима дивљао по Србу, а председник СНВ-а Милорад Пуповац је рекао да „узнемирава становнике Срба, да је истакао усташка обиљежја, да мокри по Србу и да пушта псе на мјештане“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана