Инцидент у школи у Загребу: Наоружан мушкарац пријетио професорима

GS
Foto: Arhiva

Необичне сцене узнемиреног мушкарца обученог у службену униформу обезбјеђења са пиштољем у футроли на појасу испод пазуха одиграле су се у сриједу око 15.15 сати у средњој стручној школи у Загребу, преноси Јутарњи лист.

На вратима школе коју похађа његов малољетни син појавио се мушкарац запослен у угледној фирми за обезбеђење. Био је веома нервозан када је тражио да разговара са одељењским старешином, али је у том тренутку од дежурне професорице добио одговор да не може ни са ким да разговара јер су у току настава и школске активности. То му се није допало, па је наводно у просторијама школе рекао: "Видјећеш свог Бога“.

Када је ушао у школу, изашао је послије седам минута са оружјем које му је било видљиво испод руке. Мирно се удаљио прилазном саобраћајницом школе све до комбија, ни више ни мање него оклопни службеник са видљивим ознакама фирме за обезбјеђење у којој ради. У комбију су га  сачекала двојица колега из обезбјеђења, јер су накратко скренули са руте за њега и посјету школи током пратње новца и по повратку у базу.

Школа је о свему обавијестила полицију, па је мушкарац ухапшен на кућној адреси. Ноћ је провео у полицијској станици, а окидач за посјету школи током радног времена, која је очигледно унијела немир у школским ходницима, био је након што му се син наводно пожалио да му је другарица рекла да је хтјела је да га пребије. Страх, оправдан или не, који је у том тренутку осјетио син обезбјеђења, притворени мушкарац, између осталог, правда и тврдњом да „та дјевојчица тренира борилачке вјештине и да се због тога плаши његова мала”.

У школи нису жељели да говоре о наведеном случају, само кратко рекли да су у четвртак имали поступак и да је у току криминалистичко истраживање над једном ухапшеном особом. По свему судећи, мушкарац ће бити кривично пријављен због претњи смрћу јер су "одмјерили“ цјелокупно његово понашање и тежину изнијетих мисли, а по завршетку увиђаја и претреса куће биће у протвору.

Из обезбјеђења кажу да су упознати са хапшењем колеге и да су двојица радника обезбјеђења, који су у сриједу од 15.11 до 15.18 били у комбију испред школе када им је рекао да је позван. информације, биће испитане. Послодавац ухапшеног осуђује сваки вид насиља и каже да је приведени обезбјеђење тог дана наставио да обавља редовне послове, а у четвртак је уредно одрадио смјену, након чега је ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана