Инцидент у Будви приликом полагања вијенца на спомен плочу српским ослободиоцима

Танјуг
Инцидент у Будви приликом полагања вијенца на спомен плочу српским ослободиоцима

БУДВА - Градоначелник Будве Марко Царевић положио је данас вијенац на спомен плочу на зидинама Старога града, посвећену српским ослободиоцима Будве.

На табли која је изнад главних врата у Стари град постављена 1931. пише: "На успомену доласка храбре побједоносне Српске војске која после јуначких побједа ослободи Будву, на Митровдан 8. новембра 1918. поставља Општина Будва".

И док су свештеници Митрополије црногорско-приморске давали помен страдалима у Првом свјетском рату, догодио се инцидент, пренеле су "Вијести".

Мјештанка Даринка Даја Љубиша протестовала је сматрајуци да је реч о лажним историјским подацима.
Настало је комешање и услиједиле тешке ријечи.

Свештеници су наставили са поменом, а окупљени су Љубишу извели из масе.
- Окупили смо се да још једном одамо почаст нашим херојима који су уписани златним словима у историју српског народа и града Будве - рекао је Царевић и истакао да су они пред многобројним и много снажнијим непријатељем храбро устали у одбрану свога народа и своје Будве.

- Са ових простора је било 1.100 добровољаца и ми смо на њих поносни. Заједно са свим народима са простора Балкана, на Митровдан извојевали су побједу и побједоносно умарширали у овај град и донели нама завјет за будуцност - казао је Царевић, позивајући све да прихвате ове историјске чињенице.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана