"Комитe" кренулe на Цетиње са оружјем и дрогом, ухапшена једна особа

ГС
"Комитe" кренулe на Цетиње са оружјем и дрогом, ухапшена једна особа

ПОДГОРИЦА - Полиција је у Никшићу данас ухапсила једну особу због оружја, а против друге поднијела кривичну пријаву због дроге, а обје су током саслушања рекле да су кренуле на Цетиње како би присуствовале протестном скупу због најављеног устоличења Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Из цроногрске Управе полиције саопштено је да је данас у 11.20 часова никшићка полиција у мјесту Богетићи при контроли возила "мерцедес" никшићких регистарских ознака код лица чији су иницијали Р.Б. (30) пронашли 10 грама кокаина, док је код Љ.Ж. (40) пронађен пиштољ марке "бернардели" калибра 7,65 милиметара са 13 комада муниције.

У саопштењу Управе полиције се наводи да је полиција приликом контроле возила пронашла и шест заштитних маски, три бибер спреја, метални бокс, дрвену палицу, 62 металне куглице и мајице.

О догађају је обавијештен државни тужилац који је наложио хапшење Љ.Ж. због сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, а да се против Р.Б. поднесе кривична пријава за кривично дјело неовлашћена производња држање и стављање у промет дроге.

"Од наведених лица прикупљена су обавјештења у којима су изјавили да су се упутили у правцу Цетиња како би присуствовали протестном скупу због најављеног устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија", наведено је у саопштењу. 

Према писању портала ИН4С данас су испред тунела Будош у Никшићу ухапшени Љубенко Жижић и извесни Бојовић - син вође „комита" у Никшићу Илије Бојовића

Код Бојовића је, додаје се, пронађен кокаин, а код Жижића пиштољ, пише портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана