Имовину Шарића закупио њихов адвокат

Дневне новине
Имовину Шарића закупио њихов адвокат

Подгорица - Одузету имовину Пљевљака Душка Шарића, брата одбјеглог нарко-боса Дарка Шарића, закупио је адвокат Радован Штрбац, пријатељ и бивши Дарков бранилац.

Штрбац је имовину закупио за своју фирму “Транс тим”, а на претпрошлој лицитацији понуду је предао управо он, али у својству правног заступника хрватске фирме “Скатинг”, чији су власници, такође, браћа Шарић, али из Хрватске, Јосип и Маријан.

Адвокат Штрбац, који је 12 година био бранилац Дарка Шарића, јуче је у просторијама Управе за имовину потписао уговор којим је закупио сву имовину Шарића која је била понуђена, двије фабрике бетона, радне машине и дискотеку “Муниципијум” у Пљевљима, пишу “Дневне новине”.

Ово је први пут да је неко дао понуду за откуп овог ноћног клуба чија је вриједност процијењена на 2.000 евра мјесечно. Цијена фабрика и машина, на мјесечном нивоу, процијењена је на 11.400 евра.

Информацију да је адвокат закупио имовину Шарића потврдио је помоћник директора црногорске Управе за имовину Осман Нурковић.

- Радован Штрбац дао је непосредну понуду за закуп одузете имовине Душка Шарића. Данас је потписао уговор којим је, до окончања судског поступка, закупио цијелу понуђену имовину - рекао је Нурковић.

Ванрасправно вијеће Вишег суда у Бијелом Пољу је 5. августа продужило притвор Душку Шарићу и Јовици Лончару из Пљеваља, којима се суди због прања новца прибављеног од шверца дроге.

Њих терете да су од 2007. до 2010. године путем банкарских и финансијских пословања прикрили поријекло 21 милиона евра.

Душко Шарић је брат одбјеглог нарко боса Дарка Шарића, за којим је Србија расписала међународну потјерницу, а Лончар је бивши извршни директор пљеваљске фирме “Мат компани”, која је припадала браћи Шарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана