Именовано ново руководство загребачке полиције

Срна
Именовано ново руководство загребачке полиције

Загреб - Хрватска Влада именовала је директора полиције и ново руководство у Полицијској управи Загреб након што су њихови претходници смијењени због провале у сједиште загребачке полиције одакле су украдена два килограма злата и 280.000 евра.

Влада је данас разријешила директора полиције Владу Доминића и на његово мјесто привремено именовала Звонимира Внучеца, који је до сада био замјеник Доминића. Промјене су извршене и у врху загребачке полиције.


С дужности је удаљен загребачки начелник Сектора организованог криминалитета Жељко Долачки у чијој је канцеларији био сеф у који је проваљено.

Министар Влахо Орепић рекао је да је против Долачког могућ и дисциплински поступак.

У сједиште загребачке криминалистичке полиције проваљено је у ноћи између 3. и 4. априла када су украдени злато и новац.

"Јутарњи лист" објавио је јуче да је власник новца и злата Антонио И. којег су 15. фебруара у Загребу пресреле полицијске "Кобре" и у аутомобилу му пронашли 280.000 евра и два килограма злата. У међувремену је Антонио И. показао потврде о поријеклу богатства. Ријеч је о продаји наслијеђене куће за готовину, а за злато је имао потврду куповине у Италији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана