Иде кривична пријава против Ковачевића, терете га за повреду угледа Црне Горе

Танјуг
Иде кривична пријава против Ковачевића, терете га за повреду угледа Црне Горе

ПОДГОРИЦА - У радњама предсjедника Општине Никшић Марка Ковачевића стичу се елементи кривичног дjела повреда угледа Црне Горе, те ће против њега бити поднijета кривична пријава, саопштено је данас из Управе полиције.

Како наводе Вијести, у саопштењу се додаје да је никшићка полиција, у односу на видео запис који је настао 3. јула приликом боравка Ковачевића на свечаности обиљележавања 13 година рада ЈУ “Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом Никшић” приликом интонирања државне химне, упознала надлежног тужиоца и предузели активности из своје надлежности.

Ковачевић је у понедјељак држао испружен средњи прст руке током интонирање државне химне на обиљежавању 13 година рада Дневног центра.

Он је јуче за “Вијести” рекао да ни на који начин није показао непоштовање химне и да је намјештао каиш на сату у тренутку када је снимљен.

Ковачевић је јуче, након што је дао изјаву на захтјев Основног државног тужилаштва у Никшићу, оцијенио и да је позадина проблематизовања његовог положаја током интонирања химне покушај да се онемогући коалицији За будућност Црне Горе (ЗБЦГ), да на основу резултата које је постигла на изборима узме учешће у будућој Влади.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана