И вечерас хиљаде људи на протестима широм Црне Горе

Срна
И вечерас хиљаде људи на протестима широм Црне Горе

ПОДГОРИЦА - У више градова у Црној Гори и вечерас су одржани протести против Закона о слободи вјероисповијести, са којих су окупљени поручивали да не дају светиње, носећи тробојке, иконе, крстове и скандирајући против актуелне власти.

Православни вјерници из Никшића окупили су се Тргу Шака Петровића, испред Саборне цркве Светог Василија Острошког, гдје им се обратио носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић.

Кривокапић је позвао народ да се "оловком" супротстави режиму /на парламентарним изборима у недјељу, 30. августа/ и избори за правду и бољу будућност, коју заслужује.

"Побједа је јасна и заслужена и ДПС ће имати мање гласова од листе жЗа будућност Црне Гореж. Знаћемо да сачувамо светиње и тиме и побједу и режим ће морати да оде, јер народ тако хоће", истакао је Кривокапић.

Окупљени су узвикивали пароле и пјевали српске пјесме уз тробојке и црквене симболе као и предховинх вечери у Никшићу, без политичких обиљежја уз поштовање превентивних мјера, преносе црногорски медији.

Велики број грађана окупио се вечерас испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици, гдје је служен молебан, а потом су кренули у протестну шетњу, узвикујући: "Не дамо светиње!", "Мило, лопове!", "Косово је Србија!".

На великом платоу на Никољцу, поред цркве Светог Николе, окупили су се Бјелопољци како би исказали подршку Српској православној цркви у борби за очување светиња, а шетњи је присуствовао велики број дјеце.

Током шетње кроз Никољац, а затим централним градским улицама, до цркве Светог Петра и Павла, узвикивали су "Не дамо светиње!", "Црна Гора и Србија, то је једна фамилија", "Устала је Црна Гора, светиња се бранитж мора", "Сад се чује до небеса нема више ДПС-а".

Велики број грађана окупио се вечерас на Тргу патријарха Варнаве у Пљевљима, одакле су кренули у протестну шетњу улицама града.

Као и предходних вечери, протестне шетње су одржане и у Беранама, Даниловграду, Херцег Новом, Будви, на Михољској превлаци код Тивта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана