Хрватску личну карту могу имати и хрватски држављани у иностранству

ХМС
Хрватску личну карту могу имати и хрватски држављани у иностранству

Загреб - На иницијативу Владе Републике Хрватске у Хрватском сабору усвојен је Закон о особној исказници према којем право на хрватску личну карту имају сви хрватски држављани без обзира на године живота и без обзира имају ли или немају пребивалиште у Републици Хрватској, преноси Хрватски Медијски Сервис.

Хрватски држављани који немају пребивалиште у Републици Хрватској могу затражити издавање хрватске личне карте у коју ће им се уписати податак о њиховом пребивалишту у иноземству. Приликом подношења захтјева за издавањем личне карте, хрватски држављани који немају пребивалиште у Републици Хрватској морају уз захтјев приложити и јавну исправу с податком о пребивалишту коју им је издало надлежно тијело државе у којој имају пријављено пребивалиште или одобрен боравак.

Хрватски држављани који немају пребивалиште у Републици Хрватској захтјев за издавање хрватске личне карте могу поднијети у било којој полицијској управи или полицијској станици Министарства унутарњих послова Републике Хрватске, саопштено је Амбасаде Хрватске у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана