Хрватској пријете поплаве, издато наранџасто упозорење

Срна
Купа
Foto: Твитер | Купа

ЗАГРЕБ- У Хрватској је издато наранџасто упозорење за госпићку регију због опасности од обилних падавина које би у Горском Котару могле да изазову поплаве.

За остатак копнене Хрватске издато је жуто упозорење због могућих поплава.

Настављају се проблеми са поплавама који су почели јуче порастом водостаја неких ријека, прије свега Купе и њених притока, док су "Хрватске воде" упозориле да се у Карловцу очекује увођење мјера одбране од поплава, а врх воденог таласа могућ је ноћас.

"Водостај је и даље алармантан у Селу Купа, гдје износи 428 центиметара. Водостај Купе у Хрватском износи 325 центиметара", наведено је у саопштењу.

Због воде на путу за сав саобраћај затворен државни пут на дионици Јуровски Брод-Камање, жупанијски пут на дионици Брод на Купи-Брод Моравице, локални пут Блажевци-Запећ, док је због одрона затворена дионица Брод на Купи-Хрватско.

Из Хидрометеоролошког завода Хрватске за данас најављују облачно вријеме са кишом, понегдје и обилнијом, мјестимично и уз грмљавину.

Већа количина кише очекује се, понајприје, у горској Хрватској и у већем дијелу централне Хрватске, гдје локално може пасти од 30 до 60 литара кише.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана